Over mij

 

 

 

 

Er wordt wel eens gezegd dat ik een erg onorthodoxe coach ben, en ja, daar ben ik het mee eens. Ik heb er nooit echt van gehouden om binnen de lijntjes te kleuren. Het plaatje dat ik voorgeschoteld kreeg van hoe een leven eruit zou moeten zien, leek altijd te klein. Ik wilde meer! Wat door velen werd omschreven als zekerheid en volwassenheid leek me beperkt en ik begon te reizen. Zonder een bepaald doel voor ogen. Onderweg zijn werd het doel en daar kon ik me in vinden.

 

 

Mijn eerste stappen op weg naar persoonlijke ontwikkeling zette ik begin jaren 90 in de Verenigde Staten. Ik begon aan een protestmars die 9 maanden zou duren en waarbij we een afstand van 6000 km te voet zouden afleggen. Ik ontmoette fantastische mensen, met diepgaande, zeer herkenbare filosofieën en bovenal herontdekte ik mezelf. Ik kwam in contact met inheemse volken, hun verhalen, rituelen en ceremonies die vorm en leven geven aan hun visie op de wereld.

Ik ontdekte gelijkgestemde mensen. Ze lieten me een manier zien om naar de wereld te kijken die tot op de dag van vandaag richting en betekenis geeft aan mijn leven.

Ik heb ontdekt dat ik eigenlijk mijn hele leven al kijk en luister naar wat er onder de oppervlakte van een persoonlijkheid ligt. Wat er gezegd wordt, en nog belangrijker hoe het gezegd wordt, zegt iets over de persoon die het zegt. Tussen de regels door lezen, zoals dat soms wordt genoemd. Dus wat me het grootste deel van mijn leven het gevoel gaf een buitenstaander te zijn, bleek eigenlijk een talent te zijn!!!!

 

Ik raakte geïnteresseerd in sjamanisme en de kracht van intentie.

Ik vond het heel opwindend!

 

Later, toen ik het gevoel had dat ik mezelf dieper en vollediger wilde leren kennen, begon ik cursussen te volgen die me technieken leerden om dit proces te vergemakkelijken. Ondertussen had ik al geleerd dat het langste pad op aarde tussen het hoofd en het hart loopt. Een balans tussen die twee, zoals een evenwichtige levenshouding.

Ik volgde cursussen in suggestie en zelfsuggestie en zo voltooide ik mijn eerste professionele opleiding in kinesiologie. De drie-in-één concepten van Gordon Stokes en Daniel Whiteside. Het systeem bestaat uit het opsporen van emotionele stress door middel van spiertesten en het deblokkeren ervan met bepaalde technieken in het onderbewustzijn van de vraagsteller. Een deel van deze training ging over NLP, of hoe de manier waarop we spreken en communiceren in het algemeen ons meer vertelt over onderliggende overtuigingen, vermijdingen, gewoonten en nog veel meer.

 


NLP en hypnose

Dit leidde tot een basistraining in NLP en Eriksoniaanse hypnose aan de Académie Européenne d'Hypnose Eriksonienne in Parijs. Dit versterkte en verdiepte alles wat ik in de VS bij de Indianen had ontdekt. Daar leerde ik uitgebreide technieken van suggestie en autosuggestie, hypnose en trance, en het gebruik van taal en wat het zegt over een persoon. Afgezien van het technische aspect, liet deze training me zien hoe de hersenen automatisch werken. Hoe het onderbewuste ons leven creëert door elektromagnetische impulsen naar onze omgeving te sturen die onze realiteit vormgeven in de vorm die we waarnemen via onze 5 (6 eigenlijk) zintuigen. Hier betrad ik de wereld van gedachten en emoties op een dieper niveau.

 

Trance

Ondertussen bestudeerde en leerde ik meditatietechnieken uit verschillende culturele achtergronden, in het bijzonder het werken met symboliek, vorm, geluid en ritme. Elk jaar reisde ik samen met andere studenten naar Peru waar we in het Amazone regenwoud werkten met lokale sjamanen en hun plantenpreparaten. Samen reisden we diep in de psychische realiteit en leerde ik veel over de dynamiek van gedachten en de macht die ze over ons hebben. Ik kwam er vrijer uit. Eens ik veel beperkende ideeën en emoties kwijt was, begon ik de Become 1 methode te ontwikkelen die ik hier voorstel.

 

Ondertussen begeleid ik in mijn praktijk al meer dan 25 jaar mensen zowel individueel als in groepen. Ik ben nog steeds het meest bezig met mensen en wat hen drijft. Het samenspel van gedachten en emoties die ons in een diepe illusie storten waarin we onze authenticiteit volledig verliezen.

 

 

 

Ik voel me dankbaar en vereerd om mensen te mogen begeleiden in hun zoektocht naar zichzelf, de wereld en de waarheid achter de gebeurtenissen die hun leven vormgeven. Van daaruit ontstond het idee achter de Become 1 methode.

 

Natuurlijk heb ik ook veel geleerd van het begeleiden van individuen en groepen die ik graag ontvang op een heel persoonlijk niveau, van mens tot mens, open, eerlijk en spontaan. Zoals ik al eerder heb geschreven, ben ik een zeer onorthodoxe coach, dus als je met mij wilt werken, verwacht je er dan aan de platgetreden paadjes van coaching achter te laten. Duik met mij in de ongerepte wildernis van je psyché en verwacht vooral een fantastisch en zeer diepgaand avontuur van zelfontdekking, bewustwording en transformatie...

 

 

Kwantumfysica op zijn best, praktisch en zeer toegankelijk.

Een intense reis door je onderbewustzijn,

naar wie je werkelijk bent.

 

Tot snel

Stéphane Geulleaume